Preventivmedel

För att skydda sig mot oönskad graviditet är det viktigt att skydda sig, det finns idag en hel del olika preventivmedel. En del passar bra för vissa personer medan andra har bättre hjälp av något annat preventivmedel. Nedan följer en lista med olika sätt att skydda sig.

ANNONS
P-PILLER MINI-PILLER P-RING P-PLÅSTER
Många olika p-piller
Recept online, snabb läkarkonsultation fylls i online
Diskret och snabb leverans
KLARNA / VISA / MC
 • kondom

  Kondom är det absolut säkraste sättet att skydda sig på, en kondom skyddar mot både oönskad graviditet och mot könssjukdomar. Ofta kan man få kondomer på ungdomsmottagningar, köpa dem i affär eller beställa på nätet.

 • femidom

  Femidom liknar kondomen men används av tjejer, sådana kan beställas på nätet.

 • p-piller

  Det finns många olika sorters p-piller, de används av tjejer för att de inte ska bli med barn. Det finns olika sorter som kan ha lite olika egenskaper. En del lindrar mot smärtor under menstruationen och en del är bara till för att förhindra graviditet. Det är inte ovanligt att man får byta p-piller på grund av biverkningar.

 • mini-piller

  Minipiller innehåller till skillnad från vanliga p-piller bara ett hormon och ger mindre biverkningar jämfört med p-piller.

 • pessar

  Pessaren används knappt idag men finns ännu att köpa, den används av kvinnor och ser ut som ett gummilock.

 • p-stav

  P-staven används av tjejer, den består av en liten stav innehållandes preventivvätska. Staven opereras in i armen och den räcker ca.2 år, sedan behöver man byta till en ny stav. Detta kan vara ett bra alternativ om man vet att man inom de närmsta 2 åren inte vill eller planerar att bli med barn.

 • p-ring

  P-ring är ett relativt nytt preventivmedel som förs in i slidan. Ringen är liten, mjuk och kan sitta i kroppen i tre veckor. Man behöver inte komma ihåg att ta piller varje dag och biverkningarna är oftast mildare än vanliga p-piller.

 • p-plåster

  P-plåster kan passa kvinnor som har svårt att ta tabletter, plåstret innehåller oftast två olika hormon och behöver bytas med ca en veckas mellanrum.

 • Dagen efter-piller

  Dagen efter-piller eller akut p-piller ska inte användas som preventivmedel men förtjänar ändå att tas upp. Om olyckan varit framme finns det speciella dagen efter-piller att köpa som förhindrar att man blir gravid. Man avbryter altså ingen graviditet utan pillret hindrar att en befruktning överhuvud taget inträffar. Effekten avtar med tiden efter samlag så en bra ide kan vara att ha ett piller hemma ”ifall att”. Om du vill veta mer så hoppa över till dagenefterpiller.nu.
  Eller slå till ock köp ett piller hos se.treated.se så har du hemma.

ANNONS
P-PILLER MINI-PILLER P-RING P-PLÅSTER
Många olika p-piller
Recept online, snabb läkarkonsultation fylls i online
Diskret och snabb leverans
KLARNA / VISA / MC